En låda runda söta körsbärstomater på kvist
Några korn salt och socker på varje tomat

  1. Klipp bort kvisten men låt fästet sitta kvar
  2. Kryssa tomaten med en vass kniv
  3. Fritera tomaterna i het olja minst 180 gr i fem max 10 sekunder, skinnet ska krypa upp mot fästet
  4. Strö några korn socker och salt på varje tomat, inga sockersalt excesser. Torka tomaterna i ugnen i 80 gr till de är mjuka, är tomaterna hårda kan det ta lång tid är de mjuka och väl mogna går det ganska fort.

Ett tips till ugnen, skrynkla en bit grillfolie så att du kan ställa tomaterna så att de inte ramlar på sniskan. Du kan servera dessa tomater som tillbehör till en kötträtt, väldigt snyggt på tallriken, men också en som en aptitretare innan förrätten, exklusivt som tusan.

Körsbärstomat, friterad o torkad

Körsbärstomat, friterad o torkad

Körsbärstomat med sockerkorn

Körsbärstomat med sockerkorn