Mitt  kokboksbibliotek, en ständigt växande samling:

Algotson, Stina, Snabblagat med viktväktarna, B Wahlström (2001)

Andersson, Lynn Cajun och Kreolköken, ICA bokförlag (!995)

Apicius / von Heland, En gammal romersk kokbok, Fabel klassiker (1990)

Beck, Simone, Louisette Bertholle och Julia Child,  Det goda franska köket, Wahlström & Widstrand (1984)

Bergenström, Anna, Annas Mat, Stora kokboken, Bonnier Alba (1991)

Bergenström, Anna, Annas örtagård, Bonnier Alba (1993)

Bergenström, Anna och Fanny, Kärlek, oliver och timjan, Albert Bonniers förlag (2001)

Bergenström, Anna och Fanny, Under valnötsträdet, Trio förlag (2006)

Bergenström, Anna och Fanny, Det goda enkla, Trio förlag (2014)

Berglund, Erik och Elsa, Bullens Klassiska Kokbok  B Wahlströms (2003)

Bergström, Doris, Favorit Recept, på eget förlag

Bergqvist, Pär-Anders och Engvall, Anders, Hav, Norstets (2010)

Blanc, Raymond, Kitchen Secrets, Bloomsbury (2011)

Blumenthal, Heston, The Fat Duck Kookbook, Bloomsbury (2009)

Bowen, Carol, Smörgåsar från hela världen, Rabén Prisma (1994)

Borrssén, Jonas, G.R.I.L.L.A. Norsteds 2011

Butler, Carl, Butlers Lamm, Alfabeta (1995)

Butler, Carl, Butlers smårätter, Alfabeta (1999)

Butler, Carl, I Grekiska kök, LTs förlag (1997)

Catenacci, Stefano Stefanos Italia The Bearded Lady (2011)

Cheng, Anne, Asiatisk Mat, 4 vision (2001)

Christensen, Mikael, Svinklöv Badhotell (kokboken), Ashehoug (2001)

Dahlgren, Mathias, Bon Lloc, Prisma (2003, 2004)

Dahlgren, Mattias, Det naturliga köket, Norstedts (2010)

Davidsson, Ulrika, Kickstart, Bonnier Fakta (2014)

Ekegård, Edith / Hallman-Haggren, Britta, Stora kokboken, Wezäta förlag (1957 tjogoandra upplagan)

Floberg, Caroline, Citrusköket, Prisma (2004)

Forbes, Leslie, Till bords i Toscana, Forum (1989)

Forslin, Liselotte, Lantlig spis, Kakao förlag (2010)

Fällman, Håkan, Kött, Natur & Kultur (20099

Gil, Shirley och Liz Trigg, WOK! Snabbt, hett och lätt, Forum (1998)

Griffiths, Sally, 100 Goda Pastasåser, Bokförlaget Cordia (1995)

Guérard, Michel, Lätta franska köket, Bergh & Bergh (1989)

Hagström, Bo, Från mormor till Medelhavet, ICA Bokförlag (2009)

Hagström, Bo, Solens smak, ICA Bokförlag (2007)

Hagström, Bo, Kokbok: från mormor till medelhav, ICA Bokförlag (2009)

Hartshorn, Jane, Karibiskt. Rabén Prisma (1996)

Hess, Reinhart och Sabine Sälzer, Det italienska köket, ICA Bokförlag (1991)

Holm, Thora, 100 strömmingsrätter, Wahlström och Widstrand (1946)

Jaffrey, Madhur, Indisk Mat, Alba (1982)

Coop provkök (Tidigare KFs provkök), Vår kokbok, Prisma (24:e upplagan) (2005)

KFs provkök, Årets skörd, Rabén & Sjögren (1992)

Desser, Klara och Hans, Världens GI-mat, Prisma (2007)

Johansson, Ted, Mattias Mårtensson och Tony Olsson, Bröd, javisst, ICA Bokförlag (2001)

Jonsson, Malmstedt, Löfqvist, Smak av Gotland, ICA Bokförlag 2010

Kocklandslaget och Tore Wretman, Det svenska matåret, Bra Böcker (1992)

Lauterbach, Erwin, Vegetarisk Gourmet, Wahlström & Widstrand (1985)

Liebheit, Hans W. Hemlagad glass och sorbet, Illustris (1987)

Linder, Jens, Det glömda köket, Albert Bonniers förlag (2005)

Linder, Jens, Långkok, Albert Bonniers förlag (2007)

Malmstedt, Fredrik / Lövkvist. Laila Smak av Gotland Ica Bokförlag (2010)

Mannerström, Leif & Sebastian, Mannerströms Viltkokbok, Norsteds (2009)

Mannerström, Leif, Mannerströms skaldjur, Norstedts (2009)

Mannerström, Leif, Husmanskonst, Norstedts (3:e tryckningen 2010)

Myllymäki, Tommy, Fisk & Skaldjur, Natur & Kultur (2015)

Myllymäki, Tommy, Kött / Vilt / Fågel, Natur & Kultur (2016)

Myllymäki, Tommy, Såser, Natur & Kultur (2013)

Mölstad, Mikael, En Värld av Vin, Prisma (2000)

Niklasson, Olle, Lök på laxen, en etymologisk kokbok, Bokförlaget Korpen (1994)

Nilsson, Ella, En god bit västerbotten, Västerbottens läns hushållningssällskap

Nilsson,Magnus, Fäviken, Phaidon Press (2012)

Nilsson, Magnus, Nordisk kokbok, Bokförlaget Max Ström (2015)

Nordström, Tina Tinas mat, Natur och Kultur/LTs förlag (2001)

Näslund, Görel Kristina, Mat för en, ICA Bokförlag (1983)

Oliver, Jamie, jamies italien, Albert Bonniers förlag (2005)

Oliver, Jamie, jamies amerika, Bonnier fakta (2010)

Olsson, Brita och Kerstin Sahlén, Laga i lerkruka, ICA bokförlag (1988)

Ottolenghi, Yotam, Plenty More, Tukan Förlag (2014)

Phil, Ove, Indiska kokboken, Page One (1992)

Phil, Ove, Smaka Page One (1990)

Piroué, Susi Det franska köket, ICA bokförlag (1996)

Raichelen, Steven, How To Grill, Workman Publishing (2001)

Reichel, Eva och Inga Mörck-Fogelberg Godare mat i Röhmertopf, Bay (1972)

Roberto, Paulo, Mina fastrars mat, Albert Bonniers förlag (2007)

Roden, Claudia, Det italienska köket från Piemonte till Sicilien, Forum (1991)

Rönnberg, Bo Annorlunda kokbok, Akademilitteratur (1981)

Sten, Ingrid Ät vegetariskt, ICA bokförlag (1978)

Sweco, Kokbok utan kok, Sweco (2009)

Toklas, Alice B. KOK BOK, Trevi (1981)

Vázquez Díaz, René och Merja, Berusad kyckling, mat & dryck från Kuba, Albert Bonniers Förlag (1996)

Voltaire, Lotta och Renée, Systrarna Voltaires mat, Byggförlaget (1996)

Walker, Michael, Stora Cocktailboken, Bonniers (1980)

Willan, Anne, Kokkonsten, Bonniers (1990)

Wright, Jeni, Desserter, Forum (1984)

Wretman, Tore, Svensk husmanskost, Forum (1967)

Wägner, Ria, Läsebok för brödälskare, LTs förlag (1988)

Yunkers, Nina, Ninas vitlöksbok Allerbok (1986)

Zihua, Liu och Uli Franz, Det Kinesiska köket, ICA bokförlag (1994)

Åkerström, Jenny, Prinsessornas Kokbok, Åhlén & Åkerlunds Boktryckeri (1931)

—, Gourmetmat ur Allt om Mat, Specialtidningsförlaget (1980)

—, Sju sorters kakor, ICA Bokförlag

—, Wok Bok, Skandinavisk Press AB

—, Sås Bok, Atlantis (1996)

 

Läsvärda böcker om mat

Bourdain , Anthony, En kocks resa, Prisma (2007)

Bourdain , Anthony, Kitchen Confidential, Bonnierpocket (2002)

Buford, Bill, Hett, Bonnier fakta (2007)

Johansson, Matts och Petter Bjerke, espressoboken Cordia (2000)

Nilsson, Mats-Eric, Den hemlige kocken, Ordfront (2007)

Samuelsson, Marcus Oui, Chef Albert Bonniers förlag (2012)