4-5 pers:

1 kyckling i bitar
1 citron, både skal och saft
3 msk olivolja
salt och peppar
1,5 dl hönsbuljong alt. Grönsaksbuljong
ca 20 svarta oliver, urkärnade (OBS !! av bra kvalité, inte smaklösa urkärnade burkoliver)
2 msk kapris
2 sardellfiler
ca ½ dl hackad pesilja

  1. Marinera kycklingen i en blandning av väl rengjort rivet citronskal, 1 msk citronsaft, 1 msk olivolja ½ tsk salt. Stoppa i en tillsluten plastpåse och marinera ett par timmar i kylskåp, vänd påsen med jämna mellarum så att marinaden kommer åt över allt.
  2. Bryn kycklingen gyllenbrun i olja i stor stekgryta
  3. Slå över buljongen tillsammans med ett par msk citronsaft och 1 msk tomatpuré. Sjud under lock 15-20 min beroende på hur stora kycklingbitarna är
  4. Hacka kapris och sardeller fint, skiva oliverna och rör ned i grytan tillsammans med oliverna och persiljan. Sjud ytterligare fem minuter

Servera med pasta eller kokt ris