8 hg köttfärs
8 stora lökar
1 hel vitlök
1 tärnad rotselleri
1 tub tomatpuré
1 tsk Sambal oelek
1 tsk Sambal badjak
Soja efter smak
2 brk Campbell consumé (outspädd)
eller buljongtärning/pulver 2 st tärningar löst i lite vatten
cajennepeppar
2 brk röda bönor

  1. Hacka lök medium grovt, småfräs på svag värme (olivolja)
  2. Fräs köttfärsen i omgångar i olivolja stek inte torrt ! Stälp över i lökkastruller efterhand
  3. Tillsätta övriga ingredienser (utom bönorna) och koka allt i ca 2 tim
  4. Tillsätt bönorna mot slutet av koktiden

Låt gärna chilin stå dygn och samla sig.

Det är mycket gott att knapersteka och smula bacon och strö över varje portion.

Du kan variera chilin med att låta några finhackade Kumquats fräsa med löken, då får chilin en lätt air av apelsin i doft och smak, underbart.