Biland behöver man enkla maträtter att ta till i vardagen då orken fantasin och matlagningslusten tryter. Då är ofta olika varianter på pastarätter bra att ta till, här får du en till variant till kartoteket.

2 portioner

En korthuggen pasta 250-300 gr (Penne, Casarecci, Gemelli, Radiatori, Malloreddus m.fl)
Ett halvt paket ädelost (30%) ca 70gr
En skvätt mjölk
15-20 färska babyspenat blad
nymald svartpeppar

  1. koka pastan enligt instruktion på paketet i lätt saltat vatten (överkoka inte du kommer att bli olycklig)
  2. sönderdela ädelosten och smält den i en vid kastrull på medelstark värme, kan vara lättare med en lite skvätt mjölk i pannan, smaka av med lite nymald peppar
  3. lägg alla spenatbladen i en fin hög med alla bladår samma håll, skär spenaten i 3-5 mm breda strimlor, lägg åt sidan
  4. när pastan börjar bli klar biter du av en pasta och tittar på brott ytan hur kärnan ser ut och känn hur den känns i munnen, det ska vara lite tuggmotstånd men inte mer. Ta undan en skvätt av pastavattnet och slå sedan pastan i ett durkslag.
  5. bland genast pastan i ädelostsåsen och blanda. Om det är torrt slå på lite av det sparade kokvattnet, NU lägger du i spenatstrimlorna och rör om. Servera aldrig någonsin pasta och sås i separata kärl, spola aldrig av pastan i rinnande kallt vatten, pastan blir klibbig och hopplös och du framstår som obildad.

Servera genast!!

 

Du kan med fördel tillsätta nötter i denna pasta valnötter, pekannötter eller vilken favorit du nu föredrar. Nötterna kan serveras i separat skål där middagsgästens kan förse sig om det har lust. Likaså kan du ha knaperstekt bacon som extra piff, jag brukar salta baconet lite extra när jag knapersteker det.