Torkad rosmarin

Salt

Peppar

Rökträ (blötlagt)

 

  1. blötlägg rökträt i god tid innan rökningen minst ett par timmar
  2. bena ur lamsteken om du vill ha ett lite tunnare köttstycke och därmed mer snabbrökt skär steken så att du kan vika ut den helt och hållet
  3. gnid in steken i ordentligt med salt och peppar, strö torkat rosmarin över, sätt din digitala termometer i köttets tjockaste del
  4. placera steken i grillen vid sidan av glödbädden och lägg det blötlagda rökträt på glöden, sladden till termometern drar du genom grillens ventilationshål och ansluter till termometern. Stäng locket

Låt steken röka till den nått önskad köttemperatur 63-70 gr beroende på hur vilket kött du har och hur blodigt du vill ha köttet. Lammstek har jag rökt till 70 grader när jag tänker använda överblivet kött till pålägg.