till sex personer behövs:

1,7 kg kalvlägg
4 morötter
4 skjälkar blekselleri
1,5 gul lök
1 ½  glas vitt vin
smör
vetemjöl
salt
peppar
2, ½ buljongtärning
vatten

Hacka lök och selleri i en matberedare – riv morötterna fint på rivjärnet.

Vänd köttet i mjöl, salt och peppar. Stek läggen på bägge sidorna i smöret – lägg i  lök och selleriblandningen –  fräs en stund. Häll i vinet – koka upp. Lägg i morötterna. Häll i vatten så att det täcker köttet. Peppra och lägg i buljongtärning. Låt koka i ca 1 ½ timme – rör med jämna mellanrum då grönsakerna lätt fastnar i botten. Ta upp köttet när det är färdigt och koka ihop grönsakerna under omrörning. Smaka av kryddningen och lägg tillbaka köttet.

Servera med polenta eller ris

Recept Lina Westin