Mammas häften är de noteringshäften som mamma Margit skrivit recept och samlat urklipp i under 60 års matlagande. Jag har övertagit dem och för nu  över recepten hit på de sätt som hon skrivit ner recepten. Det är för det mesta viktigt att du läser hela receptet först då hon inte alltid var helt konsekvent i nedtecknandet, men har du lite matlagningsbana förstår du säkert hur hon menade. Foton finns bara i de fall där jag lagat receptet. I Indexet är dessa recept markerade med *.

100 gr mandel, 6 bittermandel
125 gram socker
4 äggvitor
1 tesked potatismjöl

Vitorna vispas till skum. Sockret, mjölet och mandeln (som skållats och malts) nedröras Utbredes till två bottnar, som gräddas i svag ugnsvärme i smord och bröad form.

Smörkräm kokas av 100 gram socker, 1 dl grädde och fyra äggulor. Blandningen får under visaningen sjuda till den tjocknar (det dröjer ganska länge!!!). Då ivispas 100 gram smör. kKrämen vispas till den svalnat. Bredes ut mellan bottnarna och ovanpå tårtan, som därefter garneras alltefter tycke och smak. (Med fördel ananas!!)