Nog tycker ni det är gott och trevligt med en kaka till eftermiddagskaffet. Med färska bär som fyllning blir den frisk i smaken och inte så söt som en vanlig tårta. Den Amerikanska bärkakan ska helst ätas nygräddad.

4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
3 msk socker
125 gr margarin
1 ½ dl mjölk
1 liter färska bär (hallon, blåbär)
1-2 dl tjock grädde

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna tills det blir en grynig blandning. Blanda i mjölken och arbeta hastigt ihop det till en deg. Dela den i tre delar. Mjöla bakbordet vid utbakning om så behövs. Kavla ut varje del till en rund kaka så stor som en ordinär tårta- Arbeta degen så litet som möjligt, annars blir den lätt seg. Grädda i medelvarm ugn 225° ca 7 min.

Lägg ihop bottnarna med bär och gärna litet vispad grädde emellan strax innan serveringen. Strö litet socker över bären. Garnera med vispad grädde och bär ovanpå.