Minst 1 hel vitlök ca 16 oskalade klyftor (jag brukar ta 3 hela vitlökar)
2 liter Vatten
2 tsk salt
Några drag med pepparkvarnen
2 nejlikor
bind en kryddbukett av Salvia, Timjan, Lagerblad (om du inte har färska kryddor använd torkade) och persiljestjälkar
3 msk olivolja

  1. Bryt sönder vitlöken och lägge den i kokande vatten i 20-30 sek, spola i kallt vatten och plocka av skalen.
  2. Lägg övriga ingredienser i vattenkastrullen och koka i 30 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka upp kryddbuketten och vitlöksklyftorna. Släng kryddbuketten och pressa vitlöken genom en trådsil tillbaka i soppan.

3 äggulor

3-4 msk olivolja

I din finaste soppskål vispar du äggulorna i någon minut i till de tjocknar, sätt sedan droppvis till olivoljan.

Precis innan du serverar vispar du ner den varma soppan i äggblandningen, ta det droppvis till en början så att inte äggen koagulerar.

Rostat bröd och riven Parmesanost passar som tillbehör.