4 portioner

4 kycklingklubbor
2 hönsbuljongtärningar
1 gul paprika grovhackad
1 röd paprika grovhackad
1 solovitlök i skivor
1 gul lök grovhackad
purjolök finskuren (det gröna)
skalad potatis i grova bitar
dragon
creme fraiche
grov osötad fransk senap
svartpeppar
finskuren persilja
vitvinsvinäger
salt
peppar

  • Lägg kycklingklubborna, vitlöken och buljongtärningarna i kokande vatten. Låt koka någon minut.
  • Lägg i potatis, paprika och lök krydda med dragon och låt koka i ca 20 minuter.
  • Creme fraichen med senapen och några drag med svartpepparkvarnen, rör i grytkoket.
  • Avsmaka grytan med 2 msk vitvinsvinäger, finskuren purjo och persilja salt och peppar.
  • Lägg upp kycklingklubborna i djupa tallrikar, sila av grönsakerna och koka ihop buljongen någon minut. Fördela sedan grönsakerna i tallrikarna.