Receptet utgår från 1 portion, ska du ha bjudning blir det till att beräkna om. Läs först igenom receptet och gå sedan till verket.

Vinbräserad tupplårsrulad

En halv vinbräserad tupplårsrullad

en tupplårsklubba per portion (det går också bra med en klubba från stor majskyckling)
3 vitlöksklyftor delade
3 sardellfiléer
2 tsk inlagd eller saltad kapris
Oliver med kärnor
1 tomat eller 5-6 söta körsbärstomater
Vitt vin
Olivolja
Rapsolja
Salt och nymald peppar
Oregano

  1. Bena ur låren och bind upp dom, försök få skinn runt hela, bind tätt. Salta och peppra utsidan.
  2. skala och dela vitlöksklyftorna, skär tomaten i halvstora bidar, körsbärstomater delar du.
  3. Hetta upp lika delar oliv- och rapsolja, tänk på att du inte ska fritera så måttlig mäng, typ 1/2 dl vardera. Bryn rulladen i oljan så att den får färg runt om.
  4. Lägg i sardellfiléerna, kaprisen, vitlöken, oliverna och tomaterna och slå på det vita vinet ca 1 1/2 dl. Sätt på lock och låt bräsera på svag värme till rulladerna är genomkokt ca 20-25 min. Smaka av såsen med salt och peppar vid behov. Blt det för torrt späd med lite vatten. (för att vara helt säker på att det är genomkokt dela rullasen på mitten efter ca 20 min)

Lägg upp snyggt, och toppa med lite strödd oregano. Erbjud ett gott litet bröd att suga upp all sås med.

Du kan bjuda detta som solitär efter att ha startat middagen med en enkel grönsakspasta eller en risotto med sparris eller kronärtsskocka.

 

En bra avslutning på detta fjäderfääventyr kan vara Marinerade jordgubbar!

Marinerade jordgubbar

Marinerade jordgubbar