Blanda späda skott av Spenat, Rucola, Röd mangold, Mache eller Radicchio det är viktigt med de lite beska sorterna (Rucola, Radicchio) för att skapa karaktär på salladen. Ta inte alla sorter alltid utan variera dig utifrån vad som finns i grönsaksdisken och ser fräscht ut.

komplettera med något av följande förslag:
torkade jordgubbar (små bitar)
torkade äpplen (små bitar)
torkad ananas (små bitar)
grillade Aubergine skivor delade i 1/4
torkad Körsbärstomat
rostade pinjenötter, pumpakärnor, hasselnötter eller paranötter

salt och peppar ringla olivolja och lite god vinäger över salladen och blanda om.

Du kan variera och kombinera din sallad i det oändliga med ett minimum av tankemöda. Eftersom de flesta av oss inte har tallrikar stora som tefat, ät salladen som förrätt eller en liten efterrätt så att inte din huvudrättstallrik ser ut som en trång olycksplats. Maten ska läggas upp snyggt även en grå måndag.