tidningsklipp

4-5 port.

1 kkp risgryn
vatten
2 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
2-3 msk strösocker
2 kkp tjock grädde (3 dl)
4 apelsiner

Beredning: Tvätta risgrynen i ett par kalla vatten. Sätt på dem i kokande vatten och låt dem koka fullkomligt mjuka omkr. 25 min. Häll upp dem i sil, så att vattnet får rinna av och spola över dem med kallt vatten så att de ej klibbar ihop. Blanda ihop kakao, vanilj och strösocker med så mycket kallt vatten att det blir som en kräm. Vispa grädden med litet socker till skum. Rör försiktigt ner chokladkrämen och blanda därefter ner risgrynen med lätt hand. Fördela chokladriset i portionsskålar av glas och lägg ett par apelsinskivor ovanpå. Eller lägg upp riset som en krans på ett fat och placera apelsin i skivor eller tärningar i mitten. I stället för apelsiner kan man ta frysta eller burkkonserverade hallon eller jordgubbar. Används frysta bär så låt dem tina upp i rumstemperatur. Lägg en del av bären i risranden. Resten av bären med sin saft hälls upp i en skål och serveras som en sås till någon varm gryn- eller brödpudding.