Kom över två små piggvarar i helgen och eftersom jag när en svår förtjusning för halstrad fisk hamnade piggen på grillen. Ett par minuter på var sida bedömdes som gångbart, sedan fram på bordet med flingsalt och några citronklyftor, här skulle njutas av denna välsmakande plattis. Men vilket fiasko, all den milda piggvarssmaken hade rykt all världens väg i grillens hetta. Kommer aldrig att göra om detta misstag, skall återgå till mer beprövade knep med piggvaren som långsamt bakad i ugn på låg värme kombinerat på talriken med smält smör och pepparrot.

Har senare fått lära mig att det går utmärkt att halstra Piggvar om den är hyfsat stor, du ska då skiva den tvärs över, typ 2 cm skivor, och lägga den med köttsidan mot glöden. Ät halstrad Piggvar med kokt potatis och någon god gucka – majonäs, yogurt utrört med sweetchilisås eller någon sorts färdigköpt Béarnaisesås.