En soppa med karaktär och om du inte vill ha korv i soppan på slutet så har du en fin grönsakssoppa. Du kan naturligtvis använda vilka kryddor du gillar. Jag tycker att du ska vara lite försiktig med fänkålen, dess anisliknande smak ska finnas i soppan men inte dominera. Jag använde en gul squash men du kan naturligtvis använda vilken kulör du har tillgång till. Ett alternativ till korven kan vara att strö knaperstekt bacon/pancetta på soppan. Servera den i så fall i separat skål så kan de som vill vara utan kött vara det.

1 liter vatten
1 liten squash
4 små potatisar
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 litet* fänkålsstånd
1 buljongtärning (grönskas eller umami)
chilipulver
kummin
en halv stjärnanis
4 varmkorvar med skinn
salt

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningen, skär grönsakerna i mindre bitar. Skär också korven i cm-stora bitar. Koka vattnet utan lock under hela tillagningstiden.
  2. Lägg i grönsakerna i det kokande vattnet, börja med potatisen då den tar längst tid att bli kokt.
  3. När potatisen är mjuk kör du hela soppan i en mixer, matberedare eller med mixerstav. Soppan ska vara helt slät.
  4. Slå tillbaka soppan i kastrullen och låt den fortsätta att småputtra och smaka under tiden av med kryddorna. Jag tycker att det ska vara ett ordentligt bett i denna soppa, chili piggar upp livet. Soppan ska reducera så att den blir väldigt krämig. När du är nöjd med soppan lägger du i korvbitarna och låter dom bli varma. Du kan behöva avsluta med lite salt.

Servera gärna med ett kuvertbröd att doppa i soppan. En kall öl kan vara en bra dryck.