tidningsklipp

Lunch: Böckling med ansjovis.

Tag 8 böcklingar, 8-10 potatisar, 8 ansjovisfileter, 2 matskedar tomatpuré, 1-1½ dl grädde. Varva i smord form tunna skivor med böcklingfileter. Lägg här och där en ansjovisfilet. Potatisskivor överst. Häll påtomatpuré och grädde.

Middag: Ugnstekt fläskbog med rödbetor.

Se till att ni får mager bog och helst en bit av svålen med. Skåra denna i små rutor. Stek bogen i ugnen, väl kryddad och med ett par morötter och några purjlökar i pannan. Ös inte steken de sista 15 minuterna så blir svålen så där härligt knaprig. Köp lite extra kött så det räcker till torsdagens middag. Och glöm inte att göra rikligt med sås. Deb har man alltid användning för.

Efterrätt: Äppelringar

Det här är en billig och lättgjord efterrättoch passar bra i dag när vi ändå har ugnen varm. Tvätta äpplen och kärna ur dem. Skär dem i skivor. Lägg dessa på väl smörat fat. Strö rikligt med kanel och socker på. Lägg några smörklickar över. Servera med gräddmjölk.

Fru Karla

Vi får väl utgå från att Fru Karla menade att äpplena skulle bakas i ugnen.