tidningsklipp

 

1 dl vatten
35 gr smör eller margarin
¾ dl vetemjöl
1 ägg
1 äggula

 

Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

koka upp vatten och matfett i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen, vispa i mjölet och sätt tillbaka kastrullen över värmen. Låt smeten koka under kraftig vispning tills den släpper kastrullen. Det tar bara några minuter. Ta kastrullen från värmen igen och rör till smeten har svalnat något. Tillsätt ägget och äggulan och rör massan kraftigt i ca tio min. Spritsa eller lägg med tesked små klickar av smeten, inte större än en tvåöring, på smord plåt. Grädda dem ljusgula och lätta i medelgod värme 200° ca 15 min. Obs! Öppna inte ugnsluckan de första 10min, då kan bakelserna sjunka. Låt dem kallna på galler. Klipp eller skär ett litet lock i varje bakelse och fyll dem med vispgrädde*, smaksatt med vaniljsocker. Ät inte Petits-Choerna som tilltugg utan lägg dem några i taget i soppan.

Tillagningstid: ca 40 min.

Pris: ca 2:10 för 30 st.

*man får utgå från att grädden avses vara vispad, min kommentar.