1 litet vitkålshuvud (litet betyder litet)
3-4 dl vispgrädde
1-2 pkt saffran
salt och nymald vitpeppar

  • Skär vitkålen så fint du kan i långa strimlor, ta inte med stocken

    Det fattas några minuter innan den djupa gula färgen träder fram

    Det fattas några minuter innan den djupa gula färgen träder fram

  • Förväll vitkålen ca 2 min i kokande vatten, slå av kokvattnet och spola av vitkålen i kallt vatten för att få stopp på kokningen
  • Koka upp grädden i en vid kastrull och strö i saffranet,  salta och vitpeppar en aning (du måste smaka av på slutet)
  • När grädden kokat någon minut lägger du i vitkålen och låter det koka ihop till krämig lite simmig konsistens, smaka av med salt och vitpeppar om det behövs.

Servera till grillat kött eller fisk, det passar också bra till rökt dito

Du kan säkerligen byta ut vitkålen mot spetskål eller kinakål och få samma milda fina smak.