4 port

1 kg kokta räkor med skal (kokta frysta stora räkor är ett bra val)
smör
1 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 brk Créme fraiche – 2 dl

Curryrakor med ris

Curry räkor med ris

Skala räkorna. Smält smöret i stor traktör- el stekpanna. Tillsätt räkorna, curry, vitlök och cayennepeppar. Låt fräsa i 1-2 min. Tillsätt tomatpuré, soja och Créme fraiche, rör om. Låt allt bli genomvarmt. Blir såsen för tjock, späd med lite mjölk. Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor och dill.

Om du vill ha kraftigare räksmak, gör ett avkok på räkskalen: ca 0.5-0.75 lit vatten, gul lök och morot. Koka ca 20-30 min, sila och reducera avkoket till ca ½ dl återstår. Om du väljer avkoksvarianten på Curryräkorna så gör du så här:

Smält smöret, fräs curryn, vitlök och cayennepeppar 1-2 min. Tillsätt tomatpuré, soja och Créme fraiche, avkoket och slutligen de skalade räkorna, rör om. Låt allt bli genomvarmt. Blir såsen för tjock, späd med lite mjölk. Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor och dill.