Torskrygg är en väldans poppis bit på torsken och ganska dyr, även ganska tunn torskrygg försöker hålla huvudet högt i kyl- och frysdiskar. En fördel med fokuseringen på ryggen är att den bit som ratas, bröstbiten är perfekt att göra fiskpinnar eller panerade fickbitar om du så vill. Jag har hittat påsar om 500 gram med dylika fiskbitar till ett mycket modest pris som riktigt väntar på att bli dubbelpanerad.

500 gr torskbröstbitar
3 ägg
1-2 dl vetemjöl
ordentligt med ströbröd

Fiskpinnar steks i smör!

Fiskpinnar steks i smör!

  • Vispa upp äggen, mät upp vetemjöl och ströbröd i var sin talrik (äggen i en djup) och rada upp taltikarna i arbetsordning. Mjölfat – äggfat – ströbrödsfat och sist ett stort uppläggningsfat (ugnsplåten t.ex).
  • Vänd fiskbitarna i först mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet. Lägg bitarna att torka på det stora fatet, det blir lättare att steka dem då.
  • Stek fiskbitarna i smör på medelstark värme, det ska inte brännas.

Servera med gröna ärtor och kokt potatis, tycker du att det är torrt gör en ducka med rysk yoghurt, tärnat Granny Smith äpple, lite chilisalsa salt och peppar.