2 ägg
¾ dl socker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk potatismjöl
1 ½ dl tjock grädde
1-2 bananer
25 gr blockchoklad

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta samman kakao, bakpulver och potatismjöl. Vänd försiktigt ned dem i äggsmeten. Häll den i en lite bakplåtspapper klädd långpanna. Grädda kakan i god ugnsvärme ungefär fem minuter, eller tills den fått färg och en provsticka känns torr när man prövar kakan. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla det papper som kakan gräddats på med kallt vatten så släpper det lätt. Låt kakan kallna. Vispa grädden till hårt skum. Bred ut en del av den på den kalla kakan. Skiva bananerna och flisa chokladen över kakan. Rulla ihop den från kortsidan till en stubbe. Täck ytan med resten av grädden. Garnera med bananskivor och chokladflis.

Länk till ungstemperaturkonvertering i äldre recept