2 portioner:

8 skivor färsk lammlever
smör o rapsolja till stekning
tre  klyftor vitlök
några kvistar timjan
flingsalt och lite nymald vitpeppar

Såsen:

½ gul lök
1 ½ -2 dl grädde
några droppar balsamvinäger
smör
smaka av med salt och nymald vitpeppar

Potatisen:

6 medelstora potatisar i klyftor
några vilköksklyftor
lite torkad rosmarin
salt och nymald svartpeppar
olivolja

  1. Börja med att göra i ordning alla ingredienser skiva levern, klyfta potatisen, skiva löken i halvmånar och värm ugnen till 200° (över- och undervärme), värm stekpannan till levern och en kastrull till löksåsen på medelvärme
  2. Lägg potatisen och vitlöksklyftorna i ett ugnsfast kärl, ringla lite olivolja över salta och peppra och på med lite rosmarin, sätt in i ugnen, det är klart och knaprig på 15-20 min
  3. Läggen en liten smörklick i såskastrullen, när den smält lägger du i löken
  4. Slå en skvätt rapsolja i stekpannan och en klick smör, lägg i vitlöken och timjankvisten, strö lite flingsalt i stekpannan, lägg i leverskivorna och stek på ömse sidor till de är genomvarma, det ska kännas lite gungiga, inte hårda då är de torra och inte så goda, (du kan skära itu en leverbit och se om den är lagom stekt) Avsluta med att slat och några drag med svartpepparkvarnen

Lägg upp på ljumma tallrikar, ta gärna en gelé till levern jag hade havtornsgelé, det var njutbart.

Till detta dricker du vatten öl eller ett Amaronevin