En enkel potatiskaka som passa utmärkt till lammrätter.

Potatis helst en fast sort
1 Vitlöksklyfta
Färskt dagsgammalt rivebröd
Parmesan- eller pecorinoost
Rivet skal från 1/2 citron
Salt och peppar
Olja att smörja formen med

  • Smörj en form med lite olja i botten
  • Skiva potatisen i 2-3 mm tunna skivor och fördela dem omlott i formen, bara ett lager salta och peppra försiktigt.
  • Hacka vitlöken i små bitar, pressa INTE  vitlöken.
  • Riv en skiva vitt bröd eller skär den i små bitar, riv ost i motsvarande mängd som brödet.
  • Riv skalet från 1/2 citron.
  • Blanda samman vitlök, ost, brödet och citronskal och strö det över potatisen.

Baka potatiskakan i ugn ca 20 minuter i 200 grader tells den fått en vacker gyllenbrun färg.

Italiensk potatiskaka