4 förrättsportioner (tillagningstid ca 20 min)

Använd en stor traktörpanna eller djup stekpanna till såsen, den fungerar sedan som serveringspanna

4 dl grädde
½ röd chilifrukt
4 skivor kallrökt lax
salt
svartpeppar

Tagliatelle eller Fettucine, Bavette, Papardelle bilden visar Casarecce

  1. Koka pastan enligt instruktionen på paketet
  2. Medan du kokar pastan och grädden så den blir simmig finstrimlar du chili och låter den koka med grädden, smaka av med salt och peppar (försiktigt med salt både Pastan och laxen är saltad)
  3. Skär laxskivorna i ca 5 mm breda strimlor.
  4. Koka pastan enligt instruktionen på paketet
  5. Blanda den färdigkokta pastan med grädden och lägg slutligen över laxstrimlorna. Servera genast direkt ur pannan med färskriven parmesanost

Om grädden blivit för trögflytande kan du med fördel ta mågra matskedar av pastavattnet och späda grädden med