Hösten är lammköttets tid. Av lammfärs kan du göra mycket gott. Här ger jag ett förslag på goda lammfärsbiffar med en lute ovanlig tvist. Lammfärs kan vara rejält fett den färs jag hade innehöll ca 25% fett det mesta av det fettet blir du av med i stekpannan.

500 gr nötfärs
1 ägg
ströbröd + mjölk
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
3 sardellfiléer
3 tsk inlagd kapris
en skvätt vitt vin
salt
nymald svarpeppar
smör att bryna löken i

  1. Blötlägg ströbröd i lite mjölk.
  2. Hacka löken, vitlöken, chilin och kaprisen fint och bryn det på medelvärme i smör. Börja med löken och fyll på med resten eftersom. När du tycker det ser färdigt ut slår du på en liten skvätt vitt vin som får koka bort helt. Låt detta svalna något.
  3. Blanda ner ägget och det blötlagda ströbrödet i färsen när lökhacket har svalnat något rör du i även det. Smaka av färsen med salt och peppar.
  4. Stek biffarna på svag värme tills de fått fin färg. Du behöver bara helt lite fett i stekpannan till de första biffarna på slutet blir det så mycket fett i panna så att det nästan är som att fritera biffarna.

Servera med t.ex kokt potatis och en god löksås eller bara en finskuren sallad med spetskål och om du har cikoriasallad.

Lammfärsbiffar i närbild