Att göra hamburgare på vildsvinsfärs ger burgaren ett nytt djup. Det blir saftigt och smaken av viltkött är underbar. Du kan få tag på vildsvinskött på nätet. Till en burgare använde jag:

1 vildsvinsburgare på 140 gr (jag använde en tinad burgare)
2 korta skivor rökt pancetta (du kan använda bacon halvera en skiva)
ca 2 tsk senap (jag använde 1 tsk vanlig senap, 1 tsk dijonsenap)
ca 2 tsk ketchup med chili
skivad röd lök
skivad tomat
några krispiga salladsblad
Hamburgerbröd
Salt och nymald peppar

  • börja med att skiva rödlöken, tomaten, skiva pancettan (baconet). Ta fram senapen, ketchupen och salladsbladen. Rosta burgarbrödet.
  • Värm stekpannan på medelvärme och lägg i en klick smör och när det tystnat går burgaren och pancettan i pannan. Stek på båda sidorna till du får önskad färg, pancettan blir färdig först. Krydda burgaren med salt och peppar på båda sidorna.
  • Medan burgaren steker bred senapen på undre brödskivan och ketchupen på den övre halvan.
  • Montera sedan burgaren enligt följande: lägg pancettan på senapen och sedan salladsbladen, därefter lägger du den stekta burgaren följt av den skivade löken och tomaterna. Toppa med den övre brödhalvan.

Du äter bäst denna burgare med kniv och gaffel då ditt gap förmodligen inta har den höjd som krävs. Till denna burgare passar alkoholfri öl utmärkt eller kolsyrat vatten. Du kan dessutom lägga till värmda frittare om du är väldigt hungrig.

Efter första tuggan.