Om du har stekpannan upptagen och ska ha bacon som tillbehör kan du steka baconet i ugnen. Du slipper då också problem med att varmhålla baconet, det blir raka fina skivor och inte lika fett som stekt i stekpannan.

1 pkt bacon
1 ugnsgaller
1 ugnsplåt

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft och låt den bli varm. Har du inte varmluftsugn prova 200°.
  2. Medan ugnen värmer sig lägger du ut baconskivorna på ett ugnsgaller utan att det ligger om lott.
  3. Sätt in ugnsplåten och gallret i mitten av ugnen, plåten kan med fördel vara en fals under gallret. Plåten är till för att samla upp allt bacon fett, du kanske inte vill att din ugn ska lukta bacon och socker kakan smaka bacon.
  4. Låt baconet steka i lugn och ro 5-10 min, men håll ett öka på det hela tiden så att det inte blir överstekt.

Om nu baconet blir färdigt före Raggmunkarna? Då stänger du av ugnen sätter en trägaffel i ugnslucka så att värmen kan vädra ur och samtidigt håller du baconet varmt!