2 stora tekakor
12 skivor upplandskubb
300 gr smör eller margarin
75-100 gr rökt eller salt kött
150 gr god ost
75-100 gr majonnäs
50 gr persilja
2 ägg
1-2 tomater
1 purjolök

Hacka köttet och persiljan fint. rör köttet med 100 gr smör eller margarin och persiljan med 50 gr smör. Skär bort över och underkanten från tekakorna. Gör sedan en tårta genom att lägga samman kubbskivorna till en rund botten och bred på persiljesmör. På denna lägges en tekaka med köttsmör och därpå ett lager mörkt bröd med vanligt smör och tjocka ostskivor. På följande tekaka bredes vanligt smör på den sida som ligger mot osten och på översidan resten av köttsmöret. Över lägges en mörk botten. Bred majonnäs på tårtan och strö persilja runt om sidan. Garnera med äggskivor och tomatklyftor och sätt i mitten en purjokvast.

Purjokvast: tag en bit purjo (ca 8 cm) skär upp den och lägg den i kallt vatten en stund.

Recept på upplandskubb hittar du här