300 gr brysselkål
2 dl grädde
1 solovitlök
Chili flakes
En liten näve russin
En liten näve torkad ananas (russinstora bitar)
30 gr rostade pinjenötter

  1. Ansa och dela brysselkålen i halvor alt kvarter beroende på hur stora de är. Förväll dem i lättsaltat vatten i 2-3 min kyl genast ner dem i iskalt vatten och låt dem rinna av i durkslag. lägg därefter upp den i torrhanduk eller uppsugande hushållspapper de ska var så torra som möjligt.
  2. Sätt en 3 literskastrull på plattan och värm upp den. Krossa vitlöken under din kockkniv och rosta den hastigt helt hastigt i din varma kastrull tillsammans med chili flakes. Sänk till medelvärme  och slå på grädden och låt den koka ihop.  Rör ofta.
  3. När grädden börjar bli trögflytande tillsätter du brysselkålen. Är den nu för blöt förlorar du vitsen med att reducera grädden och kålen kommer att bli överkokt. Tillsätt samtidigt russinen och den torkade ananasen.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Jag serverade dessa stuvade brysslar med Tempura friterade kycklingstrimlor.

Tempura kyckling med stuvad brysselkål