tidningsklipp
250 gr smör
250 gr mjöl
7 msk vatten eller grädde

Till utbakning:
strösocker

Till fyllning:
1 äggula
1 kkp gräddmjölk
1 msk socker
1 tsk potatismjöl 1 bit smör
vaniljsocker eller arrak

Blanda samman smör mjöl och vätska och låt degen vila på kallt ställe. Kavla ut den ganska tjockt och tag med runt mått ut kakor. Kavla rundlarna i rikligt med strösocker med kruskavel, så att de blir avlånga. Lägg dem på vattensköljd plåt och grädda dem i het ugnsvärme.

Till fyllning kokas äggula, socker och potatismjöl till en kräm. Låt svalna något och sätt till kallt smör i klickar efter tillgång och smak och rör kraftigt så att krämen blir smidig och slät samt smaksätt den- Lägg samman två och två ”smörbakelser” med fyllning emellan.

länk till ungstemperaturkonvertering i äldre recept