4-6 personer (från ett urklipp)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/4 tsk salt

Fyllning:
5 selleristjälkar
1 röd paprika
1/2 dl hackad persilja
150 gr ädelost
400 gr blandfärs
1-2 msk smör
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 msk soja

Hacka samman mjöl, matfett och salt till en massa. Det går snabbt och lätt i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen. Låt den vila i kylskåp en stund.
Kavla ut degen tunt. Använd 3/4 till att klä en pajform, 24 cm i diameter, med. Spara resten av degen till garneringsremsor. Klä degsidorna i formen med dubbelvikt folie så att de inte glider ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet i 225° i ca 15 minuter.
Skölj, ansa och strimla selleristjälkarna. Kärnaur och strimla paprikan. Bryn färsen i matfettet i en stekpanna eller gryta. Finfördela den med hjälp av en gaffel, Smaksätt med salt, svartpeppar och soja. Tillsätt selleri och paprika. Låt fyllningen svalna.
Ta bort folien. fyll det förgräddade pajskalet. Riv ädelosten och strö över.
Lägg på degremsor som dekoration. Placer rätten i mitten av ugnen, i 225° tills osten smält och ytan fått fin färg, 15-20 minuter.
Servera med sallad och eval dryck.