1 flådd lake (ca 1 kg)
50 g smör
2-3 finskurna schalottenlökar
200 g färska skivade chaminjoner eller egenplockad svamp
4 msk finklippt dill
1 brk kräftstjärtar i lake (200 g)
2 dl vispgrädde
1 msk majzena till redning
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 200°. SKär fisken i 3 cm långa bitar. SMörja en ugnsform och täck bottenmed finskuren lök och champinjoner, strö på ca 2 msk finskuren dill och lägg fisken ovanpå. Sätt till vinet och täck med aluminiumfolie.
låt småputtra ca 10 min och tillsätt kräftstjärtarna. Täck med folien och låt sjuda ytterligare 5 min tills det är genomkokt.
ta formen ur ugnen och lägg hela läckerheten på ett varmt serveringsfat. Håll varmt medan du silarbuljongen, tillsättgrädden och hetta upp.
Kommentarer är stängda.