4 portioner

600g färsk filead lax
1 liten gul lök
1 litet blomkålshuvud
1 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
1 dl hönsbuljong
6 dl vispgrädde
200 g rensade kräftstjärtar (eller räkor)
salt, peppar, cayennepeppar
1 dl finhackad dill
olja (rapsolja)

  1. skär fisken i 2 cm stora bitar, hacka löken
  2. förväll små blomkålsbuketter
  3. fräs lök i olja utan att den får färg
  4. tillsätt saffran, vin och buljong, koka ihop till hälftan
  5. slå på grädden och koka ihop till simmighet
  6. lägg i lax och blomkål och låt sjuda i 5 min
  7. lägg ner kräftstjärtar (el räkor) och låt dem bli genomvarma
  8. smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Lägg i rikligt med dill

Servera kokt potatis eller ris till samt en sallad