4 portioner
600g färsk filead lax
1 liten gul lök
1 litet blomkålshuvud
1 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
1 dl hönsbuljong
6 dl vispgrädde
200 g rensade kräftstjärtar (eller räkor)
salt, peppar, cayennepeppar
1 dl finhackad dill
olja (rapsolja)
- skär fisken i 2 cm stora bitar, hacka löken
- förväll små blomkålsbuketter
- fräs lök i olja utan att den får färg
- tillsätt saffran, vin och buljong, koka ihop till hälftan
- slå på grädden och koka ihop till simmighet
- lägg i lax och blomkål och låt sjuda i 5 min
- lägg ner kräftstjärtar (el räkor) och låt dem bli genomvarma
- smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Lägg i rikligt med dill
Servera kokt potatis eller ris till samt en sallad
Kommentarer är stängda.