till 4 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g smör
75 g riven lagrad ost
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 msk smör
1 gul lök i skivor
1 dl fint skuren purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1 ask gräslök
1 dl finskuren dill
1 brk ansjovisfilé
150 g lagrad riven ost
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
vitpeppar

  • Gör pajdegen, kyl minst 1 timme
  • Kavla eller tryck ut degen i en pajform
  • Förgrädda i 200° ca 10-12 minuter
  • Fräs löken utan att den får färg
  • Lägg löken i botten på pajskalet och strö gräslök och dill över
  • Lägg ansjovisfiléerna och osten ovanpå
  • Blanda ärr, grädde och vitpeppar och häll i pajen

Grädda ca 40 minuter