Att ha en burk lökkräm i kylen tillför härliga kvaliteter till många rätter. Du kan bre den på brödet till din burgare eller som botten på en varm macka. Krämen är också utmärkt att blanda med lite creme fraiche eller grädde och ha till en grillad kött bit.

3-4 gula lökar
1-2 msk smör
ett stänk vitt vin eller vatten
salt och nymald vitpeppar

  1. skiva löken och fräs den på låg värme till den fått en gylne färg. Det kan ta 20-30 minuter. Det får absolut inte brännas. Rör nu och då i pannan.
  2. om det blir för torrt slå på en skvätt vitt vin eller vatten.
  3. när löken är färdig mixa den slät i en matberedare eller med mixerstav, du kan behöva tillsätta lite vätska om det är för torrt.
  4. smaka av med salt och peppar.

Gör inte större laddning än att de äter upp krämen innan den blir dålig. Om du ska använda krämen till en grillmiddag med många gäster får du öka på män