En mjuk rabarberkaka som vinner på att sparas en dag eller två. Grunden i denna kaka är en kaka som min mamma brukade göra men fylla med blåbär. Du kan använda alla möjliga sorters frukost och bär i denna kaka. Med en kaka med så här mycket fett är det en god idé att sätta aluminiumfolie runt kakformen så att du slipper rengöra ugnen efter gräddningen.

200 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
0,5 dl ljus sirap
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
ca 350 gr finskuren rabarber
kanelpulver att toppa med
lite flingsalt

  1. sätt ugnen på 150°
  2. smöra och bröa en rundform, strö lite flingsalt när du bröat formen
  3. rör smör och socker poröst, rör ner sirapen
  4. tillsätt ett ägg i tagen under omrörning
  5. rör ner vetemjölet och sist frukten
  6. Hällsmeten i formen och toppa med kanel

Grädda i ca en timme eller till kakan fått färg.

Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Rabarberkakan med vaniljglass