50 gr smör
75 gr mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl hackad sötmandel
1 dl vetemjöl
Is-choklad
50 gr cocosfett
100 gr mörk choklad
½ ägg eller äggula
rivet skal av apelsin

Syltade apelsinskal och kakaopulver till garnering

Smällt smör och mörk choklad över svag värme och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den avsvalnade chokladsmeten, mandelhacket och mjöl. Häll smeten i välsmord och bröad form. Grädda kakan i 200°, 20 – 25 min.

Is-choklad: Smält cocosfett och choklad över mycket svag värme. Låt blandningen kallna men ej stelna. Tillsätt uppvispat ägg eller äggula och rivet apelsinskal. Bred ischokladen över kakan när den fått en krämig fast konsistens. Strö över kakao och hackade syltade apelsinskal. Förvara svalt.