6-7 strimlade kycklingfilébiter per portion
120 gr tempuramjöl med ägg
2 dl vatten
en nypa salt
olja till fritering (det räcke med 3-4 cm djup olja i en kastrull gärna med höga kanter
en termometer som går minst till 200°, Det finns bra termometrar att köpa som du kan hänga på kastrullkanten.

  1. Ta fram kycklingen ur kylen så att de är rumstempererade. Om du vill kan du salta dem lätt och vrida lite svartpeppar över.
  2. Rör ihop tempurasmeten med lite tillsatt salt och lägg i kycklingstrimlorna i smeten.
  3. Se till att spisfläkten är avstängd, detta är superviktigt!
  4. Värm upp oljan till 180°. Fritera kyckling bitarna 4-5 i taget till de fått färg. Se till att hålla temperaturen runt 180° hela tiden. Du måste vara aktiv med värmereglaget!
  5. Ta upp de färdiga kycklingstrimlorna ch lägg dem på hushållspapper att rinna av.

Servera gärna detta till stuvade brysselkål med russin och pinjenötter