500 gr falukorv (det ger 2-3 portioner) köp den godaste korv du kan hitta
1/2 gul lök
1 morot
fänkål
3-4 cm av en zucchino
2 stjälkar stjälkselleri
1 tomat
en god riven ost (cheddar elle västerbotten)
senap av valfri styrka (jag blandade en grov sötstark med lite vanlig senap)

  1. skåra korven i ganska tunna skivor utan att skära helt igenom
  2. skär tomaten i halvor och sedan i halvmånar så tunna du kan, peta ner en tomatmåne i varje skåra på korven, lägg den tomatspäckade korven i en ugnsfast form.
  3. Pensla korven med senapen, ganska rikligt.
  4. Skär alla grönsakerna i ungefär lika stora bitar och blanda dem i en bunke.
  5. Lägg grönsakerna runt korven och lägg rikligt med riven ost på toppen.
  6. Stek/gratinera korven i 225° ugn i 20-30 min.

Ät som det är eller servera med ett gott hemgjort potatismos

Falukorv i ugn

Falukorv i ugn