tidningsklipp

4 äggvitor slås till hårt skum (minst 10 min)
1 hg oskållad mandel males och blandas ned i äggvitorna tillsammans med 2 dl socker.
På en väl rengjord smord och mjölad plåt bredes smeten ut till två runda kakor.
De gräddas ljusgula i svag ungsvärme.

Kräm: 1 dl socker och 1 dl grädde blandas kallt och får sjuda upp. Vispas till det kallnat. 1 ½ hg tvättat eller osaltat smör rörs vitt och pösigt, tillsätt krämen lite i sänder så den inte skär sig + 4 msk starkt kaffe kokt på bönor eller surrogat. Skulle krämen skära sig bör man tillsätta litet kallt smör och röra kraftigt.

Lägg tårtbottnarna på ett fat. Bred krämen mellan och över tårtan. 40 skållade och flagade sötmandlar strös över.

Denna tårta kan med fördel göras dagen innan, men skall då stå på kallt ställe.