1 lätt saltad Sea bream per person (gör ett par snitt i sidorna)

Såsen: till en person gjorde jag så här (jo, det blev en massa sås över men det behövs en kritisk massa för att få till såsen)
2 pressade citroner
ca 1 msk honung
en rejäl klutt smör
en nypa salt
några drag med vitpepparkvarnen

  1. Tänd grillen och låt kolen brinna till de är helt grått.
  2. Halstra fisken direkt mot glöden bara ett litet mellanrum, inget indirekt grillande här.
  3. Medan fisken halstras häller du citronsaften och honungen i en vid kastrull på svag värme, bara för att värma upp det.
  4. När fisken är färdig lägger du upp den på ett ganska stort fat med lite kanter, eller direkt på talliken.
  5. Sätt såsplattan på full sprutt och rör ner smöret, smaka av med salt och peppar, häll såsen över den nyhalstrade fisken.

Servera bums, du kan äta fisken som den är med bara lite sallad eller babyspenat eller komplettera med några färskpotatisar.

Till detta dricker du vatten eller öl

Du kan ersätta Sea breamen med sik, abborre, makrill eller annan vit fisk