Pajdeg:

125 gr smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 äggula

Arbeta ihop pajdegen och klä en pajform 24 cm i diam. Låt stå i kylen minst en halvtimme.

Till fyllningen:
300 gr rabarber (200 gr enligt ursprungsreceptet)
1,5 msk potatismjöl (1 msk enligt ursprungsreceptet)
1 dl sötmandel
3 st bittermandlar (2 st enligt urspungsreceptet)
2 dl socker
2 dl crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 äggvita

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Skiva rabarbern och vänd runt den i potatismjölet.
  2. Mal eller mixa mandel och bittermandel.
  3. Blanda mandeln med övriga ingredienser – socker, crème fraiche, mjöl och ägg – och vispa till en smet.
  4. Lägg potatismjölsrabarbern i formen och häll över smeten.
  5. Grädda minst 30 minuter tills ytan fått färg. Beroende på ugn kan det ta 35-40 minuter och ibland har jag satt på grillen en kort stund på slutet. Kolla också med potatissticka.

Källa: tidskriften Buffé majnumret 2004 via kamraten Agneta