Mörk choklad
Torrostade hasselnötter
Ingefärssirap recept här
Chokladkräm recept här

Appliceringspensel

Appliceringspensel

Knäck- eller små aluminiumformar
5-6 mm bred appliceringspensel

  1. Torrosta hasselnötterna i en stekpanna
  2. Smält chokladen över vattenbad eller i micro. (Om du kan temperera chokladen så gör gärna det det blir snyggare då, sök på YouTube där kan du hitta tips på hur du gör.)
  3. Pensla formarna med den varma chokladen, det ska vara ordentliga chokladväggar. Ställ att svalna.
  4. När chokladen stelnat lägger du en hasselnöt i varje, droppa i lite ingefärssirap i varje form med en tesked. Toppa/förslut varje pralin med chokladkräm. Ställ pralinerna att svalna på svalt ställe.
Pralinbygge 1

Pralinbygge 1

Pralinbygge 2

Pralinbygge 2

Pralinbygge 3

Pralinbygge 3